Vrolijk weerzien
Door: Elise Vonk
Blijf op de hoogte en volg Samuel en Caleb
09 Juni 2009 | Kenia, Nairobi
Zaterdagochtend (voor vertrek) verliep nogal chaotisch vanwege a) een sms die ik ontving van onze * Guardian at Litem Beatrice. We hadden haar vrijdagavond het restant bedrag betaald. Bij vertrek (rond 21.00 uur) vroegen we Beatrice nog of het wel veilig was om met dit bedrag op zak naar huis te gaan. Het leek haar geen probleem. Ze heeft een *matatu genomen, maar vlak na vertrek stapten twee gewapende mannen in. De overvallers hebben de matatu naar een achteraf gelegen plek gereden en alle passagiers beroofd en mishandeld. Vreselijk!
b) Het verliep nogal moeizaam om Nairobi uit te komen. Bij een rotonde was iets gebeurd en meteen stond het hele verkeer vast. Op onze rijbaan ontstond een file met tegenliggend verkeer. Wij werden gedwongen een alternatieve route te zoeken. Halverwege zat onze auto vast. Frank vroeg mij om uit te stappen om de ernst van de situatie in te schatten. Zonder te kijken (stom) sla ik de autodeur open en raak een voorbijgaande motor die tegen een lantaarnpaal aan vloog. Gelukkig, er was niets aan de hand met de bestuurder en de motor. Al was de bestuurder wel wat opgefokt, vast van de schrik.
De oase van rust bij Castle Forest Lodge kwam als geroepen na alle stress. Het fijne onthaal van Sandra, Gert Jan en Matthew voelde als een warm bad. Het was er nu veel groener en er waren minder gasten dan bij ons eerste bezoek. De paarden, schapen, geiten, koeien liepen voor ons huisje. Het leven daar voelde eenvoudig maar ‘vol’ aan; De jongens aan het ravotten, de ouders in een goed gesprek. Lekker spelen, luieren, eten en lezen. Het deed ons goed; we sliepen als roosjes.
Natuurlijk maakten we weer wat bijzondere dingen mee zoals;
- De prachtige volle maan
- De eenzame olifant die langs ons huis liep terwijl wij zaten te bomen bij de openhaard. Pas toen de ‘Askari’ kwam zeggen dat we nog niet naar ons huisje konden omdat de olifant daar stond te grazen, hadden we het in de gaten
- Frank en Gert Jan die stoer waren en onder een ijs- en ijskoude waterval gingen staan om wakker te worden in de ochtend
- Samuël die in eerste instantie bang was voor de 5 honden (inclusief 2 pups), maar op de laatste dag pup Bobo een kus gaf
Toen we op maandag naar huis reden, deed het afscheid even pijn. We zullen Castle Forest Lodge voorlopig niet meer bezoeken, omdat we hopelijk voor eind juli thuis zijn. Maar, we komen terug want we hebben afgesproken om over 10 jaar Mount Kenya te beklimmen met onze jongens. Daar houden we ons aan!
* Guardian at Litem = de dame die de belangen van Samuël behartigt in de gehele gerechtelijke procedure.
* Matatu = openbaar vervoer, klein busje.
* Askari = bewaker
10 Juni 2009 - 04:31
Natasja:
Goedemorgen alle 3,
Wat fijn om weer een berichtje te lezen. En wat fijn dat het alweer juni is. Dat is nog maar een klein stukje naar de maand juli toe....
xxxen -
10 Juni 2009 - 13:39
Marieke:
Dag lieverds,
Wat fijn om te horen dat jullie eind juli weer terug komen naar Nederland. We kijken er naar uit om jullie te zien en kennis te maken met Samuel.
Liefs Marieke Henri en Marieke -
11 Juni 2009 - 07:07
SharePeople:
Lekkker, even vakantie! Vandaag is iedereen jaloers op je, want er is een hevige regenbui die heel Nederland bedekt. Iedereen is nat op het werk aangekomen, behalve de 'bikkels' die met de auto waren :-P -
14 Juni 2009 - 10:44
Sjoerd Van Bree:
Lieve Samuël,
Leuk om je weer even te hebben bekeken en jullie vakantieverhaal heeft mama even voorgelezen, klonk heerlijk relaxed.
Ik heb je wilde dieren boek al een paar keer goed bekeken en onder gekwijld en je tekening hangt gezellig op mijn kamer. Maar het leukste vind ik natuurlijk om je in het echie te zien en als ik wat ouder ben met je te ravotten.
Ik begin alvast met aftellen en ben benieuwd naar de exacte datum van jullie terugkomst.
Geniet er ook nog even van daar! Tot gauw.
Knuffel Sjoerd
...ook van en voor pap en mam! -
18 Juni 2009 - 17:33
Jsnszen:
Oh wat heerlijk jullie weer met zijn allen zo te zien.
Geniet nog van alle mooie dingen daar.
Tot snel
Kus Paul, elise en Perry